Μονή Τοπλού

  • Μονή Τοπλού (Παναγία Ακρωτηριανή) το μοναστήρι του φρουρίου που σύμφωνα με τον μύθο πήρε το όνομά του λόγω του κανoνιού που είχε το μοναστήρι για την προστασία του από τους πειρατές

Αγιά Σοφιά

  • Το μοναστήρι της Αγίας Σοφίας, στους Αρμένους, εγκαταλελειμμένο, με τα ερείπια να δείχνουν την αίγλη του παρελθόντος. Στο μοναστήρι ιδρύθηκε ένα από τα πρώτα δημοτικά σχολεία της επαρχίας Σητείας.

Επάνω Καστέλι

  • Επάνω Καστέλι η εκκλησία μέσα στο ενετικό φρούριο Monte Forte. Νιώστε τα μεσαιωνικά vibes της βυζαντινής και βενετσιάνικης εποχής, που θεωρούσαν την τοποθεσία κατάλληλη για τη φρουρά τους για να προστατεύσουν την περιοχή. Υπέροχη θέα, προς το Κρητικό και το Λιβυκό πέλαγος, όταν ο αέρας το επιτρέπει

Μονή Καψά

  • Το μοναστήρι του Καψά που βρίσκεται κρυμμένο στα νοτιοανατολικά του φαραγγιού  είναι αφιερωμένο στον Ιωάννη τον Πρόδρομο – τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο – και την Αγία Τριάδα. Ο  Κρητικός Άγιος  Άγιος Ιωσήφ ο Γεροντογιάννης, ανοικοδόμησε το μοναστήρι κατά την περίοδο της Οθωμανίας, έχοντας τη δυνατότητα να ταξιδέψει πέρα από τη θάλασσα προς το κοντινό νησί χωρίς τη χρήση βάρκας.

Αγίοι Αποστόλοι

  • Άγιοι Απόστολοι, αφιερωμένοι στους αποστόλους Πέτρο και Παύλο στο εγκαταλελειμμένο χωριό Αδρομύλοι, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα.

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου

  • Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Άγιος Γεώργιος Άγιος Γεώργιος) στο Πισκοκέφαλο, με το σήμα Κορνάρου, και πιστεύεται ότι ανήκει στην ισχυρή Ενετική Οικογένεια.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εξατομικεύστε την εμπειρία σας επικοινωνώντας μαζί μας. Δραστηριότητες για παιδιά, πεζοπορικές διαδρομές (χαρτογραφημένες ή μη), επίσκεψη στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο Σητείας (σπηλιές, φαράγγια, βλάστηση-φυτεία)

Scroll to Top